Join our rapidly growing team and you’ll have an incredible opportunity to build a carreer with a high-growth startup helping people to get jobs.

Vipps tisp og rad

Ofte kan familie, venner, bekjente og tidligere arbeidsgivere være viktige å få hjelp fra når du jakter på ny jobb. Husk at de fleste jobbene ikke blir annonsert på NAV, Finn.no eller hos noen av rekrutteringsbyråene. Det er faktisk slik at ansettelser skjer gjennom anbefalinger; altså i nettverket av folk bedriften og dens ansatte kjenner til.

– Vi kartlegger dine styrker og sabotører. Sier du til deg selv at du aldri kan bli en god fagperson og lukker den døren, har du satt opp et stengsel eller en sabotør. Hvorfor sier du til deg selv at du ikke kan klare noe før du har forsøkt?

Det å lete etter en ny jobb er knallhardt. Snakke med folk i nettverket, søke opp og lese hundrevis av jobbannonser, ta notater, ringe og sjekke, velge ut de stillingene du mener passer for deg, skreddersy CVen til stillingen, skrive søknaden, vente og se om du blir innkalt til intervju og forberede intervjuet. I dag er det også viktig å være tilgjengelig digitalt med Linkedin og velge ut referanser som har verdi når en eventuell ny arbeidsgiver ringer.

Rett på sak er det altså slik at du må ta kontakt med arbeidsgivere du ønsker å jobbe for, stille en masse spørsmål, se etter punkter det er match og selge deg inn, dvs fortelle dem hvorfor de skal ansette deg.

Du må vise initiativ og interesse, og det krever at du er ryddig og ærlig på dine kvalifikasjoner og hvilken nytte bedriften kan ha av deg.

CV – et bilde av hvem du er
Først og fremst gir CVen svar på om du kan gjøre jobben. Få med dine ferdigheter, altså hva du er skikkelig god på og hvordan dette har bidratt i tidligere jobber, under utdannelsen eller i andre sammenhenger.

Deretter bør du dokumentere resultatene dine. Har du spart tidligere arbeidsgiver for mye penger, har du økt salget med x-antall %, har du bidratt sammen med kollegaer til å bedre bunnlinjen? Arbeidsgivere liker bevis og tall.

Har du vært ute fra arbeidslivet en periode, fortell hvorfor. Ingen arbeidsgivere ønsker å ta risiko ved å ansette deg. Her må du være dønn ærlig og fortelle hvordan ting henger sammen.

Sist men ikke minst må du være tydelig på hvorfor arbeidsgiver skal velge nettopp deg til stillingen. Hva er det de ser etter og se etter punkter der du passer inn. Løft frem dine beste prestasjoner, de som har betydd noe for andre.

Tilpass CVen til det stillingsbeskrivelsen ber om, og løft dine kvaliteter frem. Dette er den viktigste grunnen til at du bør tilpasse CVen til hver søknad. Bare husk å holde deg til fakta.

Sosiale medier
Du blir garantert sjekket på hvordan du fremstår på sosiale medier. I dag sjekker arbeidsgivere ofte sosiale medier før de ansetter en ny medarbeider. Spesielt er det viktig å ha en god Linkedin profil. Der kan du presentere den profesjonelle siden av deg selv med jobberfaring, utdannelse, prosjekter, verv osv. Husk at Google plukker opp og viser Linkedin profiler når noen Googler deg. Vær også flink til å utvide ditt nettverk på Linkedin.

Forbered til møtet eller jobbintervjuet
Klikk deg rundt på arbeidsgiverens nettsiden og søk på Google for å finne ut mest mulig slik at du vet mye (om stillingen og) om firmaet, bedriften eller kommunen. Forbered gode spørsmål om stillingen eller bedriften. Ha med en mappe der du har alle papirer som attester, referanser, vitnemål og kursbeviser så slipper du å huske alt utenat.

Kontakt gjerne rådgiver Kjetil Faye Lund på mob 90923795 og faye@jobaccess.no