Vipps Forfolg Mulighetene

Hvordan du finner ny jobb

Det er bare en måte å finne din neste jobb: se etter den, se etter den og se etter den. Og så handle. Jeg har ofte rollen som mentor til oppgitte jobbsøkere, og spørsmålet jeg ofte blir spurt er:

Hvordan finner jeg min neste jobb? Og hvordan vet jeg når jeg ser den?

Jeg pleier å sammenligne jobbsøk med å hoppe utfor et stup og montere flyet på vei ned. Så i dette innlegget ser jeg på det første trinnet for å finne en ny jobb: hvordan finne bedriften du vil jobbe for. Og du må selvsagt ha klar en ide om hva slags bedrift du vil jobbe for.

Det er en myte blant jobbsøkere at «aha» øyeblikket oppstår når en jobbmulighet kommer servert på sølvfat. I virkeligheten er det sjelden å finne en vellykket jobbsøker som enkelt fikk ny jobb. Det er mer sannsynlig at de allerede har lagt ned mye energi og jaktet lenge.

Hvis du vil finne din store jobbmulighet, må du stadig søke etter den. Du må få i gang nesen og snuse opp nye muligheter. Og vær klar til å handle raskt når du tror du har funnet den.

Hva skiller vellykkede jobbsøkere fra alle andre som stamper rundt? De forfølger mulighetene.

Jeg har snakket med mange om dette fordi historiene om å finne mulighetene, forfølge dem og realisere deres store drøm var i utgangspunktet svært usannsynlig.

Jeg tror nøkkelen til suksess skjer før jobbsøkeprosessen blir for fastlåst. De som får seg ny jobb lykkes på grunn av deres klarhet mot målet; hele tiden konsekvent optimalisering av seg selv og sine kvaliteter; og deres vilje til å handle raskt, og deres iherdige innsats til å orke å holde på.

De fleste som har sikret seg ny jobb kan fortelle en historie som er gull verdt for alle andre.

Det er ekstremt viktig i dag å tenke nytt. Mange vil fortelle deg; «Det er feil. Det er risikabelt. Du kommer aldri til å lykkes. Mange mennesker har prøvd dette og mislyktes. Hva gjør deg annerledes? Hvorfor tar du ikke bare å følger med på utlyste stillinger? »

Så hvis du er den typen person som blir motløs eller blir sett ned på ut fra at du driver med utradisjonelt jobbsøk, kan det hende du vil ha nytte av å høre hva flere andre ”gærninger” gjorde for å få seg jobb.

Mitt råd til hver av dere: Du trenger ikke å være redd for å bli sliten. Men du trenger urokkelig utholdenhet. Du må søke høyt og lavt etter nye jobbmuligheter, sette deg inn i og stå i situasjoner hvor inspirasjon er vanskelig å oppdrive. Og du må gi gass og handle når du finner en åpning. Her er flere råd og tips.

Snakk med de som nettopp har fått seg jobb, du kjenner sikkert flere. Kontakt folk som kan hjelpe, og søke tilbakemelding fra de som kan bidra til å bygge deg opp og motivere deg.

Og du må fortsette selv om du går på trynet og opplever de uunngåelige feilene. Du må tåle alle tilbakeslagene.

Og når du begynner å fokusere og fininnstille hva du skal si, ikke la hull i kunnskapen om hvordan du kan løse alle arbeidsoppgavene stå i veien. Det at du har noen hull kan faktisk fungere til din fordel.

Og med dette vil jeg revidere mitt tips til deg. For å finne din nye jobb, må du lete etter den. Og se etter den. Og se etter den. Og så handle. Dette er bare det første skrittet i en lang reise gjennom hele din karrierevei. Møt noen av våre rådgivere her.

Jeg er Kjetil Faye Lund, en av rådgiverne i JobAccess. Tusen takk for at du leste innlegget.