Frustrasjon

Fra krise til glede

Jeg har sendt ut 300 jobbsøknader og fikk bare ett intervju. Hva gjør jeg feil?

Svaret er: Bruk nettverk! Kom i kontakt med beslutningstakerne. De fleste av de 500.000 som får seg ny jobb hvert år blir ansatt på grunn av kjennskap i stedet for faktisk jobbsøknad. Snakker du med 100 personer i nettverket ditt gir det mye bedre resultater enn å søke på 100 jobber via utlyste stillinger.

Gå utenom køen: Skaff deg møter med nye arbeidsgivere! Dine beste våpen er telefon, SMS, epost, messenger og melding på Linkedin til dine kontakter. Linkedn kan også være er et bra sted å knytte kontakt med ukjente, men det krever at du har et budskap og formidler noe som er relevant for mottakeren.

Les mer: Hva som fungerer best når du vil booke møter

Vi får mange spørsmål om hvorfor ikke søknad og cv på annonserte stillinger gir resultater. Mange er frusterte og oppgitte: – Hvorfor kommer jeg ikke til intervju? Jeg passer jo perfekt til denne stillingen, jeg har erfaringen og har gjort det samme før. Fortell meg hva jeg gjør feil!

Kanskje er sannheten:

1. De fleste vet allerede hvem de skal ansette. Det kan være en intern kandidat. Noen ganger går de bare gjennom formaliteter for å gi en fasade av åpenhet.

2. Diskriminering eksisterer. Det kan være alder, etnisitet, hull i jobbhistorikken eller noe annet.

3. Mange søknader går ulest rett til avslag.

Dessverre når vi blir avvist, skylder vi på ofte oss selv. Et godt råd er at du alltid skal prøve å få tilbakemelding om hvordan du kan forbedre deg, og ta med deg disse tipsene videre. Men for all del, ikke straff deg selv. Du er den du er, gi aldri opp og fortsett. Ha i bakhodet at det bare et spørsmål om tid for når du får et jobbtilbud. Men husk: bruk ditt nettverk og book møter.

Tips! Visste du at JobAccess tilbyr møtebooking for deg som jobbsøker?

Det handler ikke om hvor mange nei du hører, det handler om det ene JA.