Algoritmer Og Jobbsok

Algoritmer velger deg bort

Det ser ut til at rekrutteringsprosessene velger feil kandidater. HR, rekrutterere og bemanningsbyråer stoler nå så sterkt på «søkeord» og algoritmer at de ikke tar seg tid til å lese mellom linjene eller bli kjent med kandidater.

De automatiske systemene fjerner effektivt mange kvalifiserte kandidater.

Fakta i dag er at i stedet for å få de beste kandidatene, sitter de igjen med de få som vet hvordan de skal bruke søkeord og utløse silingen på riktig måte. Når bedrifter og rekrutterere klager over at det er mangel på kvalitetskandidater, kan svaret ligge i deres egne algoritmer.

Om du følger med på Finn.no kan du se at de samme jobbene blir re-postet flere ganger.

Hvorfor er det slik?
Sannheten er at mange har automatisert et brutalt, feilaktig system som er utgått på dato for å finne de rette folkene. En hel haug med godt kvalifiserte kandidater glir gjennom og faller ut i sprekkene.

Er virkelig rekruttering så lite viktig at en maskin skal stå for silingen? Det å unnlate menneskelig involvering til fordel for effektivitet i rekrutteringsprosessen er en kardinalfeil. Det er av avgjørende betydning at de som er involvert i rekruttering, bringer tilbake «menneske» -elementet i Human Resources.

Datastyrt utvelgelse kan aldri lese eller få tilgang til menneskets evner, kompetanser, livserfaring, etc.

Så, hvis bedriftene vil ha de beste talentene, er det ingen snarveier, de må sette inn arbeid og innsats på seleksjonen!  Maskinene og algoritmene må finjusteres mye bedre og noen må faktisk ta kvalitetssjekken av hvem som kommer ut i andre enden og alle de gode kandidatene som faktisk blir kastet ut av maskinene.

Det store spørsmålet alle jobbsøkere kan stille seg: Har min jobbsøknad ikke vært lest men blitt silt ut av en maskin?

Det å skrive CV og søknad i dag er en nesten umulig når du vet at en maskin er første gatekeeper. Har du tenkt på dette problemet når du søker annonserte stillinger?

Ønsker du å diskutere CV og søknad med en av våre rådgivere, kontakt oss gjerne.